en typiskt måndagig måndag

16.07.2018 kl. 13:47

En bild från i våras när det var lite extra fint väder, precis som nu. Det är panoramabild från mitt favoritställe att se ut över havet.

Det är måndag och som bäst sitter jag och njuter av en kaffepaus på jobbet. Eller ja, njuter är väl att ta i, men det positiva är väl att det är mycket svalare inomhus än utomhus. Igår när jag åkte ut till Nääs för friluftsgudstjänst så satt jag under hela gudstjänsten i gassande sol, så lite svalka klagar jag inte över.
Annars rullar det väl på som det ska, det är faktiskt en tid sedan jag haft problem med måndagar men idag så slog det till lite extra hårt. Så min måndag är sådär typiskt måndagig idag (fantastisk svenska, I know). Alldeles mosig i hjärnan så fick jag stanna upp för farbro Blå, men efter en kort infostund fick jag åka iväg med en varning. Var så lättad och nervös så när jag körde vidare så kom gråten, något jag suttit och pantat på en tid tror jag, brukar annars inte reagera så kraftigt på sådant här. En mycket mindre måndagig sak, om än väldigt typisk måndagig var när jag skulle köpa lunch idag och valde specifikt en mataffär med take-away sallad för att få en stämpel i mitt sallads-pass (10 stämplar ger en en gratis sallad, typ prisvärt) men glömde förstås bort det. Såå, det var nog med snubblande för idag.

Annars så har det varit ganska lugnt idag, ska se till att åka ut och bada igen ikväll för att lugna ner mig. Den dagliga* badstunden har blivit lite av en meditativ stund för mig när jag verkligen lever i nuet och inte grubblar och ältar över det som händer i mitt liv och i världen.

En annan kul grej är att jag igår upptäckte hur stel jag blivit, så jag satt och pinterestade en massa olika tänjingsprogram och hittade faktiskt en hel del som visar på hur stel jag blivit, så ska försöka syssla lite med det här för att mjuka upp mig själv, speciellt höfterna och ryggen.

* ja, har åkt ut och badat typ varje dag nu i en vecka, så då räknas det väl som daglig eller hur?

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina