ett till besök

14.07.2018 kl. 20:11

Det är konstigt hur mycket en hinner med när en får besök. Heidi kom ju hit på måndag och stannade till torsdag, så jag hade en hel del tid att visa henne runt, och vi hann se riktigt mycket.

På måndagen så plockade jag upp Heidi från terminalen efter att ha susat dit efter jobbet. Vi landade hemma hos mig och hann ta en lugn stund innan vi tassade ut på stan för att äta och lite catch up i varandras liv. Ingen Powerpoint denna gång, men lika bra så! Det var riktigt skönt och vi snackade nog bort ett par timmar innan vi rörde oss vidare för att hinna titta på stan.

På måndag-kväll njöt vi av vädret och bestämde oss lite sådär halvspontant att ta en promenad i kvarteren för att prata av oss och stilla oss inför natten. Vi blev dock attackerade av en kissemiss (nu sitter den och vaktar i gatuhörnet) vilket vi tyckte var lite konstigt, men båda överlevde utan större skador än aningen överraskade.

Tisdagen hade jag tagit ledigt (älskar att jag har flyttade veckovilor som möjliggör sådana här lediga dagar. Det blev sovmorgon de luxe innan vi drack vårt morgonkaffe och funderade över dagens program. Vi åkte iväg mot Vårdö med ett stopp i Saltvik så Heidi kunde få se både kyrkan och kansliet där jag jobbar.
Väl i Saltvik blev vi påminda om att det fanns ett nytt caf´é som öppnat på Vårdö så vi såg till att styra kosan ditåt, och det var nog ett av de mysigare caféerna på ön, mest för att vi råkade komma dit samtidigt som ett av vårdhemmena var där. Så tillsammans med ett gäng pensionärer och vårdare drack vi kaffe och njöt av både det vackra vädret och de fina vyerna.

Tisdagens äventyr fortsatte med besök till bryggeri Stallhagen där vi åt sen lunch eller tidig middag, helt hur en ser på saken. Heidi åt vegetarisk chili sin carne (haha, eller ja, con ska det väl ändå vara) och jag tog smörstekt abborre. Blir lika glad över maten varje gång när jag besöker Stallhagen, det smakar hemlagat men ändå restaurangnivå. Efteråt styrde vi kosan hemåt igen och vilade upp oss efter dagen innan vi fick den fantastiska idén att åka iväg och bada.

Glassen på den vänstra bilden är en alkoglass och var urläcker, idag när jag skulle inhandla samma glass så var den förstås slut, men hoppas på påfyllning. Den var lite häftig också i och med att det fanns en slice lime i glassen. Smakade sådär härligt som en mojito brukar smaka.
På kvällen körde vi ännu ut till samma plats som jag åkte till då jag fick spontanryck och fotade lite solnedgång.

Onsdagen var jag tvungen att jobba men Heidi underhöll sig själv genom att till exempel diska, hon som hatar att diska. Vi hade inte så stora planer, vi hade tänkt ta en promenad, men vädret var fantastiskt så vi åkte tillbaka till stranden vi hittat tidigare och badade.

Onsdagen blev en "roadtrip" mitt i natten till Eckerö (eller ja, nästan i varje fall), mest för att jag kände för att köra lite bil. Så vi spelade bra musik och pratade vidare medan Heidi fick se Hammarland och Eckerö. Som jag nämnde tidigare, hann vi se en hel del. Vi var ju i Vårdö och Saltvik, åkte genom Finström, kollade affärerna i Mariehamn och så badade vi i Lemland och sen denna lilla "roadtrip". Rätt så bra om jag får säga det själv.

Torsdag morgon och jag tog en sovmorgon fast jag skulle på jobb. Det blev jobb senare in på kvällen istället. Vi åkte och badade under förmiddagen (det var ett morgondopp ändå, okej?) och sen körde jag Heidi hem till mig, hängde upp simdräkten och handduken innan jag styrde kosan mot jobbet. 

Det var Heidis och mitt äventyr i ett nötskal.  Nu sitter jag med fotbad och ska snart hoppa in i duschen för att tvätta av mig så jag kan sätta mig ner och njuta lite innan jag ska försöka sova lite tidigare idag än igår.

Laura
Kommentarer (2)
Tydligen kan man inte kommentera bara ett hjärta, men
Heidi20.07.18 kl. 15:34
Jahaa och sen kom hjärtat inte ens med i kommentaren.....
Heidi20.07.18 kl. 15:35

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina