spontanryck och solnedgångar

05.06.2018 kl. 23:42

Förra fredagen så satt jag hemma och inväntade regn. Under kvällens lopp hade det varit ovanligt mulet och regnsjukt och till sist så öppnade sig himlen för en kort stund och det kom lite regn. Ingen stor skur, men ändå tillräckligt för att lämna kvar en fräsch doft, sådär som det doftar när det regnat. Efteråt ljusnade det också något enormt och solen tittade fram just då den höll på att gå ner.
Mitt i mitt tandborstande så fick jag konstatera att jag inte kan stå över ett ljus som detta och drog på mig första bästa skor och jacka innan jag plockade på mig plånboken, telefonen och nycklarna och körde iväg i jakt på ett ställe där jag kunde fånga solnedgången och himlen samt vattnet i en och samma bild. Jag behövde inte köra länge, för dryga fem minuter senare hittade jag stället och tassade iväg när en ny regnskur drog förbi.

Alltså ljuset var så oerhört fint, det liksom var sådär rosa som det ibland är och syrenerna och regnet hängde kvar som tunga och dominerade dofter i luften. Knäppte några bilder och fick sedan återvända hem för att lägga mig i sängen och bara lyssna till nattens ljud och njuta av dofterna. Tänk så mycket ett litet regn kan bidra med.
Inläggets bilder är alltså från denna kväll då jag bara drog iväg och var lite spontan, det kvittade att klockan nästan var elva på kvällen när jag drog iväg, det var mest bara befriande. Mera sånt tack!

Som bäst sitter jag i min säng och knapprar ner detta inlägg, fönstret står på vid gavel och den fräscha om än kyliga sommarluften strömmar in genom fönstret. Ska snart stänga fönstret en aning, dra ner rullgardinen och krypa ner under täcket för att sova, det är ändå jobb imorgon så kan inte sitta uppe och häcka hela natten även om det är ett lockande alternativ. 

Laura
Kommentarer (1)
Oj va härliga bilder!
Nicolina11.06.18 kl. 13:31
Tack! :D
13.06.18 23:48

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina