en längtan och ett mål

30.05.2018 kl. 20:32

Bjuder på en till bild från Bomarsund. Vet inte om man egentligen får sitta på denna kanon, men ingen kom och skällde på mig sååå...

Idag har jag gjort min första arbetsdag i längan av tio arbetsdagar. Igår hade jag världens "söndagsångest" för jobbet, även om jag visste att det var trevligheter på agendan idag. Men ännu idag, efter ett drygt halvår på jobbet så kan jag bli ganska ställd av vissa saker, och dessa saker kan orsaka denna "söndagsångest". Gång på gång konstaterar jag att jag lider helt i onödan, för varje gång har det löst sig och varje gång har det inte varit så farligt som det verkar. Det har till och med varit roligt.

Sitter ännu och tänker på söndagen då många av mina fina studiekamrater prästvigdes och förordnades att sköta tjänster i fina församlingar. Och som jag längtar. Jag vill också prästvigas. Jag vill också tillförordnas till en församling.
Jag vet att den dagen kommer, och som min chef sade idag, så kanske om ett år så får jag ställa mig i ledet av andra präster och hon får kalla mig sin kollega (i en annan benämning än vad hon gör nu). Men igår trillade ett arbetserbjudande in, med kravet att jag nästan kunde räkna med jobbet bara jag har en teologiemagister i handen. Deadline i oktober. Men dit hinner jag kanske inte. Eller ja, det är rätt så säkert att jag inte hinner. Sen så vill jag ju gärna tjäna den församling jag nu jobbar i tills mitt kontrakt går ut.

Men, det som idag förgyllde min dag var när min chef sade att jag nog kommer få en tjänst, just där jag ska vara, och att hon och en annan av mina blivande kolleger kommer att finnas där och backa mig på vägen. Liksom, hur fint?

Men det var dagens lilla fundering, eller kanske rätt så stora fundering. Och hoppas att när jag läser denna text om ett år så kan jag konstatera att jag verkligen nu nått mitt mål och även jag blivit prästvigd.

PS. Kan det regna lite? Jag vill gärna ha lite "ren" luft igen, plus min bil är typ gul nu istället för grå.

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina