någon kom på besök

29.05.2018 kl. 12:16

Tänkte ägna ett inlägg till lite besökare som förgyllt min vardag här på Åland. det tog en stund (några månader) innan jag fick besök från fastlandet här på Åland, men bättre sent än aldrig säger man ju.

På de två första bilderna så ser ni bl.a. lunchen Sofia och jag lagade när honvar och hälsade på i början av maj tillsammans med sin man Olli. Sofia och jag har böra studera teologi samtidigt och idag så räknar jag henne nog som en av mina närmaste, klokaste och snällaste vänner. Sofia har ett sånt otroligt djup och är jätteduktig på att möta olika människor i olika livsskeden. Detta betyder att vi ofta sitter och diskuterar ganska djupa frågor, men kan också sitta och gapskratta åt totala löjligheter och fjanta bort det mesta. Under Sofias besök lagade vi mat tillsammans, besökte en prästgård där vi satt ute på altanen och drack heimlaga cafe latte och njöt av värmen. Vi avslutade hennes besök med mässa i St. Görans kyrka.

Den andra bilden är en bild på fredagsbuketten som jag köpte för dryga två veckor sen. Det var dagen efter jag fått veta att jag skulle få fortsätta jobba i Saltvik. Samma dag fick jag veta att jag också fått stipendium så det var en dag värd att fira. Senare i helgen, efter jobbet, så kom Carolina och Benny på besök och vi satte oss ner över ett glas bubbligt och skålade för många fina händelser och saker i våra liv.

Dessa två bilder är tagna när jag och mitt besök nummer 2 från fastlandet var här. Carolina (inte samma Carolina som jag jobbar med) kom på besök när hon lämnat in sin gradu, hurra och grattis och kalas för henne!

Det är lite på en vecka sen Carolina landade på fredens öar, och för en vecka sen åkte hon också iväg härifrån, men på de två dagar vi hade tillsammans hann vi med mycket. Vi skålade för hennes gradu, åt god mat tillsammans på bl.a. Stallhagen men också lite nachoplåt vi tillrett själv. Sen blev det också glass förstås, för vad vore sommarvärmen och gott sällskap utan glass.

Både Sofia och Carolina fick en rundtur på mitt jobb då vi bl.a. tittade in i kyrkan och kansliet var jag jobbar. Tycker det är lite roligt att visa runt även om jag inte kan sådär jättemycket om orten eller så, men tillräckligt för att kunna säga något om det ställe där jag jobbar.

Med Carolina hann vi via Bomarsunds fästningsruiner, vilka ni får en liten blick av på bilderna. Vid denna plats byggde alltså ryssarna en fästning men idag finns bara ruinerna kvar (och två kanoner). Som kyrkohistoriker så var ju detta något alldeles ypperligt. Dessutom har Carolina en enorm förkärlek till ruiner, så det kunde inte ha varit en bättre visit, haha.

Men det var de två besöken jag haft hittills, jag inväntar fortfarande några fastlänningar (bl.a. familjen och min studiefamilj) men de kommer när de hinner och orkar. Dörren står ju ändå alltid uppe för dem.

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina