en liten livsuppdatering

24.05.2018 kl. 11:50

Ni minns kanske när jag för snart två månader sen skrev om vad jag egentligen gjorde på Åland. Vi har hela församlingen gått med spänning och väntat på svar, eller jag har gjort det. De flesta andra har väl räknat med att det var rätt så säkert redan från första början.

Så vad har hänt? För dryga två månader sen var jag ännu 50/50 över huruvida jag skulle stanna kvar på Åland och söka min tjänst. Men under de Åbo-visiter som jag hann med under april-månad så kom jag ganska snabbt fram till att jag älskar staden och människorna, men det är ett avslutat kapitel. Åtminstone som studiestad. Jag tänker inte säga aldrig, för det kan hända att jag någongång återvänder till Åbo för något helt annat.

Men jag sade till min chef för en dryg månad sen att jo, jag fortsätter gärna om jag bara får. Och för en dryg vecka så fick jag besked om att jag kommer få ett förlängt tjänsteförhållande. Det är ett år till som jag får jobba i denna fina församling, och det känns riktigt riktigt bra. Nu är den stora pusselbiten som jag behöver hitta platsen för i pusslet är ju studierna. Men jag hoppas och vet att jag måste få en avhandling skriven och så småningom få en teologiemagistersexamen i handen också. Men just nu njuter jag mest av att ha fortsatt tjänst och nosar lite lätt på gradun.

Laura

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina