en sommarlista

11.05.2018 kl. 11:06

För att köra igång bloggandet igen efter en kortare tystnad p.g.a. första maj-festligheter och en omgång förkylning så tänkte jag fylla i ratatas sommarlista. För övrigt sitter jag och spånar lite kring andra inlägg just nu för att kunna gå vidare. Borde snart kunna komma med mera info om vart mitt liv är på väg och sådär. Men först, sommarlistan:

Vilka tre saker tänker du på när du hör ordet sommar?

Vattenmelon, isglass och läger.

Kommer du jobba i sommar eller vara ledig?

I år ser min sommar lite annorlunda ut än vad den gjort under somrarna sedan jag började studera. Hela juni kommer jag jobba i Saltvik. Om jag får fortsätta jobba i Saltvik kommer jag att fortsätta jobba också i juli och augusti med en minisemester (har samlat ihop fem dagar semester tror jag, haha) sista veckan i juli.

Ett läger kommer jag ju ändå få åka på, vilket känns bra. Är inte helt redo att lämna livet som läergreger ännu. Eller ja, lägergreger utan sjukt mycket ansvar om vi säger så.

Vad gör du helst en ledig kväll?

Allra helst befinner jag mig nära intill vatten, på sätt eller annat. Skönt är det ju att bada bastu för att sedan kunna kyla av sig i sjön eller havet som ligger invid, men lika bra går det med hemmabastu och att sitta ute och njuta av de milda men värmande solstrålarna på kvällen. Liksom livsnjuteri i bästa format. Därtill med gott sällskap så är jag mer än nöjd.

Vad är, enligt dig, den ultimata sommarmaten?

Åh vad svårt... men grillat. Grillad halloumi med lite grillad majs och sen en sallad med typ blandsallad, vindruvor, feta, körsbärstomater och lite gurka.

I och med att jag äter vegetariskt 95% av alla måltider så ska jag fortsättningsvis försöka göra det under sommaren, men en svaghet jag har under sommarsäsongen är ju just grillat. Så kan hända att jag äter en korv eller lite revbensspjäll i sommar också om det bjuds på.

Vad är ditt favoritställe att vara på under sommaren?

Tur i oturen eller nåt? Nä, är nog lyckligt lottad som får vara på Åland i sommar. Vi brukar ofta med familjen ta en vecka på Åland under sommaren utan några som helst krav, så känns bra att vara här under sommaren även om det kommer vara jobb.

Annars hemhemma hos föräldrarna i hängmattan eller så hos mormor eller moster.

Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

Sovmorgon. Alltid sovmorgon för att ha en perfekt dag. Men sen lugn frukost utomhus, typ gröt eller nåt med färska bärm, yogurth och en stor kopp kaffe som njuts i lugn och ro. Därefter på med shorts/kjol och skönaste tröjan och bara göra ingenting. Typ läsa lite skönlitteratur i hängmattan eller kanske till och med dra till stranden för att simma och sola. Att förbereda god mat tillsammans med familj och/eller vänner och sedan tillreda den och äta tillsammans innan det blir dags för bastu mot kvällen. Bastubad och en kall öl eller skumppa/vin för att lägga lite lyx eller guldkant.

Och sen glass och färska bär i stora lass. För mig präglas perfekta dagar långt av kravlöshet och att jag inte behöver jäkta iväg någonstans. Liksom en lugn och vilsam tillvaro med mat. Haha, perfekt om du fråga rmig!

Ett fint sommarminne?

Har så många... oj, men vad ska jag välja... kanske midsommardagarna hos mormor med god mat och bastu? Gemenskap med familj och släkt är också viktigt. Är en enorm hemmakatt så flera fina minnen finns just i dessa situationer.

Sen finns det ju en hel drös med fina lägerminnen, som t.ex. när man riktigt bondar med de andra ledarna och kan sitta uppe på småtimmarna och prata (fast man borde sova), eller att vara ensam vaken på natten och sitta i fönstret och höra när regnet öser ner. Eller sen alla fina konfirmander som först typ hatar en, men mot slutet av lägret så kommer de fram och absolut ska kramas och ha en hejdå-kram för att kunna lägga sig eller åka hem. <3 Åh, mitt hjärta blöder.

Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

Än en gång, finns så många. En hel del lägersånger som följt med från konfirmandläger men också pop-låtar. Tyyyp...

Gung i kajutan med X3M som jag inte kan tänka eller lyssna på utan att börja skratta. 

More than you know av Axl Ingrosso och nån...är också en som spökat i huvudet. Glöm inte heller Despacito och Sun is shining and so are you.

Fem saker du vill hinna göra i sommar:

  1. Simma mer än en gång.
  2. Äta lösglass med kompisarna.
  3. Åka ut till en stuga.
  4. Mysa med familjen & hundarna.
  5. Njuta och bli brun.

Det var den sommarlistan, vad ska ni hitta på i sommar?

Laura

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina