en helt ny värld

04.04.2018 kl. 12:00

Spotify har ju varit uppe i nyheterna under de senaste dagarna. Det är väl knappast en överraskning för någon att även jag använder Spotify och att det jag använder Spotify till är ju att lyssna på musik. Visst det finns en hel del brister i tjänsten men överlag gör den ett väldigt bra jobb. Så varför tar jag upp detta? Jo, det finns ju också poddar på Spotify och även om jag lyssnat på en YLE-podd där min föreläsare på akademin medverkade så har jag aldrig riktigt fastnat för dem.

Jag vet, galet. Men inte har jag någonsin varit för ljudböcker heller. Eller ja, i barndomen då det fanns sånadär korta sagor som hade spelats in på kassett och det kom en bok med i paketet. Dessutom har jag ju gått en kurs i ljudteknik med fokus på bl.a. poddande, crazy.
Nåja, hur som helst så har jag den här veckan börjat lyssna på poddar. Det är främst Ted & Kaj jag lyssnar på just nu och som jag skrattar. Jag saknar tiderna då Ted var med i YLE X3M:s Succémorgon. Men det här med poddar var en helt ny och oförväntat intressant & rolig värld. Hur har jag inte fått upp ögonen (rättare sagt öronen kanske?) för podcasts tidigare? Det är så typiskt mig, last woman to jump the bandwagon eller något...

Har du någon podd du inte skulle klara dig utan? Vad var din första poddupplevelse? Berätta gärna och ännu mer gärna får du tipsa om vad en podd-oskuld som jag ska börja lyssna på.

PS. En negativ grej med Ted & Kaj-podden. De är alldeles för långa för min arbetsresa... Jag skulle behöva typ 5-10min till för att kunna lyssna på ett avsnitt per resa.

Laura
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag rekommenderar Mahadura & Özberkan. De e alltid aktuella ämnen.
Sabbe04.04.18 kl. 15:10
Måst lyssna in den :D Tack!
04.04.18 17:05

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina