om en vecka som kom och gick

03.03.2018 kl. 18:12

Det blev tyst lite plötlsigt här på bloggen. Men som ni kanske märkt så har flyttat in en ny layout på bloggen. Sidhuvudet ska jag uppdatera igen när jag får lite mer vårig fiilis i det. Men jag är nöjd. Ännu åtminstone.

Våra Pocky-chokladpinnar samt Moschi-risbollsgodisarna. Ryser ännu också när jag tänker på konsistensen av dessa risbollar eller vad de nu sen ska kallas...

Åkte ju som sagt iväg till Åbo för några dagar förra veckan, och visst kändes det bra. när jag först landade kändes det lite ångestfyllt av någon orsak, men när jag väl landade så var det bara att fortsätta därifrån jag lämnat allting kändes det som. Det blev morgonkaffe i bästa sällskap, mycket återseenden, att träffa gudsonen och att dricka sake.
Jo, K, I och jag köpte ett presentkort av A för att få bekanta oss med japansk kultur. Vi fick lära oss några vanliga fraser och dricka sake samt äta lite japanskt godis. Pocky-chokladstickorna var goda men Moschi-risbollarna var nog ingen höjdare. Dessutom dog man lite av bara konsistensen. Saken smakade som vatten där äppel/päron/nån random frukt legat och flutit omkring i obestämd tid och så alkohol. Vattnet smakade sake ännu dagen efter denna kväll.

En gammal Åbo bild får pryda inlägget. 

Roligt hade jag det även om jag glömt vinterjackan hemma (den där riktigt varma), och tiden for iväg alldeles för snabbt. Att komma tillbaka till Åland och fortsätta jobba var trevligt, men ändå aningen ledsamt. Tur att jag har fina arbetskamrater och andra människor kring mig, vilka gör att saknaden i vissa fall helt glöms bort. Dessutom så är det ju inte så illa, för imorgon kväll så sätter jag mig på båten till Helsingfors för att göra lite praktik och träffa familjen samt åka iväg till Argentina. Pepp pepp pepp!!!

Det blev ett lite längre inlägg med få bilder, beskriver kanske min Åbo vistelse rätt väl? Vi hade det väldigt roligt och jag tänkte inte ens på att gräva fram telefonen för att fota i det vackra (men isiga) vädret.

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina