om fastan

14.02.2018 kl. 13:53

Onsdag. Äntligen! Gårdagen kändes som en helvetesdag. Ursäktar språkbruket, men det var nog en löjligt jobbig dag igår, eller psyket tog en massa stryk känns det som. Men idag känns det bättre, även om jag är lite trött.

Det jag tänkte skriva om idag är fastan, för den inleds idag för er som undgått detta faktum. De flesta fastar ju i någon form, kanske genom att äta vegetariskt i 40 dagar eller kanske att ekofasta som kyrkan kör hårt för. Själv har jag valt en SoMe-fasta. Eller mer specifikt en Instagram-lös period. Loggade ut och raderade applikationen idag så nu ska vi se hur det går. Tror nog inte det blir en 40 dagars Instagram frihet, men åtminstone tills 14 mars ska den hålla i sig. Men om det känns bra så kanske jag fortsätter ända fram till påsk (som sig det egentligen bör).

Vad tänker du fasta från? Eller tänker du istället lägga till något? Du får gärna kommentera och berätta, tycker det är fascinerande hur och vad folk väljer att göra.

Laura

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina