2018

06.01.2018 kl. 17:55

Flera av er har (troligtvis) redan märkt vilken enorm förkärlek jag har för listor av olika slag. Inspirerad av årsskiftet och efter att ha läst ett flertal blogginlägg av olika bloggare om målsättningarna för det kommande året så tänkte jag pilla ner några små tankar och målsättningar för 2018.

 1. Läs minst 7 böcker.
  2017 läste jag kanske en (!!!) skönlitterär bok som inte hade med mina studier att göra och det vill jag ändra på, för jag gillar ju att läsa. Dessutom har jag i säkert tre år nu försökt mig på att läsa igenom Harry Potter-serien igen utan att lyckas. Så får ta mig själv i kragen och göra något åt saken.
   
 2. Lägga ifrån mig telefonen en god stund innan läggdags.
  Hänger ihop med ovanstående punkt, om jag istället skulle fokusera på att läsa böcker innan jag går och lägger mig så skulle jag säkerligen peta mindre på telefonen. Jag är ju uppkopplad jämt, och med tanke på hur bra det kändes att vara telefonfri i våras så tror jag att jag skulle må mycket bättre av att dra ner på telefontiden. Skulle kanske också komma i säng tidigare om jag lade ifrån mig telefonen tidigare. Samtidigt kanske telefonen faller bort mera också i vardaglig använding som att slösurfa för att jag har tråkigt... Jag kan alltid drömma, right?
   
 3. Äta vegetariskt.
  Ska försöka gå in för att äta helt vegetariskt under våren, oberoende om jag själv lagar maten eller om jag åker på läger eller semester. Tänkte försöka vara modig och testa på att ha en vegan-dag i månaden också. Åtminstone till en början (glass är ju alldeles för gott och likaså yoghurt… dessutom vill jag ha mjölk i kaffet…). Återkommer med goda recept bara jag kommer igång! Tar gärna också emot recepttips om ni sitter på några! 
   
 4. Skriva klart min pro gradu-avhandling.
  Denna omtalade avhandling. Suck och stön, ack och ve. Hur omotiverad jag än är så borde jag faktiskt skriva klart nu under det kommande året. Vill ju så gärna ta nästa steg och liksom göra något annat än stressa över denna arma avhandling. Så, får börja suga på den karamellen ordentligt nu.
   
 5. Vara mer utomhus och njuta av naturen.
  Mår som bäst när jag får strosa omkring i skogen med svamp- eller bärkorgen i handen och bara njuta av stillheten och ron i skogen. Det är avslappnande och tio gånger roligare än att bara gå på vanliga grus- eller sandvägar. Har ju en dröm om att bli värsta vildmarksmänniskan men det lär nog dröja lite till, haha.

Fem ganska vaga punkter, sådär som jag gillar dem. Kommer nog att ha mest problem med telefonen, tror jag. Alternativt med pro gradu-avhandlingen eftersom jag skjuit på den så mycket nu. Men får jobba lite extra på dessa punkter känner jag då.

Laura

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina