en vinterlista

27.11.2017 kl. 14:18

Fyllde ju i en blogglista förra veckan, och blev nog lite inspirerad av det här med listor igen. De är utmärkta att fylla bloggen med medan annat möjligt bloggmaterial får ligga och tänkas igenom. Känner att jag har det tio gånger enklare om jag börjar fundera i god tid på vad jag ska skriva. Så, därför en lista, denna gång vinterlistan. Än en gång hämtad från sevendays.Man vet att det är vinter när: Då luften blir kyligare och inte längre är sådär fräsch som under de första svalare höstmorgnarna, den är bara kall. Då den första snön faller. Då mörkret kommer allt tidigare. Då affärer och folk börjar ställa fram julprydnader.

Här hittar ni mig i vinter: Utöver att jag troligtvis kommer sitta och studera lite på olika håll så hemma i sängen/soffan under en rejäl hög med täcken och filtar. Det känns som den blöta kylan som nu ligger i luften på något sätt ”fastnat”, som damm som sätter sig där det kommer åt.

Tre saker jag vill göra under vintern: Hmm…

  1. Dricka glögg/varm choklad utomhus och njuta av snön.
  2. Baka pepparkakor & andra juliga bakverk.
  3. Stå ute i snöfall och njuta (kanske fota).

Det bästa med vintern: Alla mysiga kläder, t.ex. yllesockor. Pudersnö och rosiga kinder. Varma drycker. Snöbollskrig. Alla ljus, både levande och julljus.

Det sämsta med vintern: Mörkret. Snöslasket. Kylan. Hålen på yllesockorna.

Den perfekta maten under vintersäsongen är: Någon mustig gryta. Pepparkakor och julstjärnor till efterrätt.

Så här vill jag klä mig i vinter: Varma strumpbyxor och yllesockor. Klänningar, kjol och mysiga tröjor. Mössa, stora halsdukar. Rediga kängor.

En vinteraktivitet alla borde pröva på: En av de svårare frågorna, men jag tycker att det är sjukt svårt att fota i snö, speciellt om jag vill ha en närbild på en snöflinga. Extra utmaning får man om detta fotograferande görs i brådska och med mobiltelefon.

En ultimat vinterdag: Sovmorgon och att få kliva upp från sängen utan att behöva frysa. En rykande het kopp med kardemumma-kaffe och kanske en bit choklad samt smarrig frukost. Mys i soffan med hundarna och sedan varma kläder på och ut och gå i ett vackert snötäckt landskap. Efter detta kommer man in och förbereder den där mustiga grytan, kokar eftermiddagskaffe och bara njuter. På kvällen sitter man iklädd pyjamas och varma sockor efter att man badat bastu.

Känner att jag saknar en ordentlig vinter med mycket snö och lite slask. Har saknat den där magin med vintern då det finns mycket snö. Allting känns mycket lättare och tio gånger mer angenämt. Men ja, en liten vinterlista för er given. Fyll gärna i själv!

Laura
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Din beskrivning av den ultimata vinterdagen låter ju så himla mysig!
Nicolina27.11.17 kl. 18:50
Tack! :D Få se om det skulle gå att uppfylla. :)
28.11.17 10:39

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina