lite annorlunda september

04.09.2017 kl. 11:18

September har kört igång med dunder och ståhej. Jag inledde min församlingspraktik i fredags och hittills har det varit full rulle. Jag tror jag har träffat nästan alla som jobbar i församlingen som jag praktiserar i nu, och roligt har det varit. Supertungt men samtidigt helt sjukt lärorikt och ja, roligt. Det känns bra och jag ser fram emot att se ännu mer än vad jag gjort hittills. Den här veckan väntar ändå lite kortare dagar men med alldeles nytt program.

Samtidigt saknar jag Åbo något förfärligt. Att inte vara där (för första gången på typ fem år eller nåt), i min studiestad, när alla andra är där och inleder sitt studieår känns förjävligt. Visst, jag har ju också inlett studierna igen, eftersom jag gör min praktik, men att vara på en helt annan ort och missa gulisar och annat skoj smakar trä. Ändå är jag positiv, om saker och ting går som det ska är detta mitt sista studieår och då kommer jag oberoende att befinna mig annanstans än Åbo nästa höst. Så lite Åbo-blues är väl helt förståeligt samtidigt som jag bara drömmer om den där dagen när jag står med magisterspappren i handen. Det är dock en liten väg dit ännu...

Annars njuter jag just nu av min lediga dag och gör sådant som jag lagt åt sidan nu alltför länge (typ min praktikrapport för skribapraktiken, hehe). Sköt om er!

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina