om en höstlista

31.08.2017 kl. 14:33

Överraskande att blogginspirationen återfinner sig när det är dags att skriva en predikan. Egentligen är jag inte alls överraskad, för this is my life, liksom. Men jo, det har kommit lite förfrågningar från några håll om bloggen så hittade en söt liten höstlista på sevedays.fi som jag tänkte fylla i för att jag kan (och ratata inte har en egen ännu ivf).

Man vet att det är höst när:
När man behöver ha sockor i skorna och måste lägga shortsen på hyllan för att dra fram långbyxor igen. Då jag är hemhemma så är ett säkert tecken på höst det att mamma börjar koka ihop olika soppor till vardagsmat, helt mysigt!

Låt som ger mig höstkänslor:
Supersvår fråga... kommer inte att tänka på nån specifik låt, men jag associerar starkt med hösten är Linnea Henriksson, Veronica Maggio och Melissa Horn. Mycket svenskt helt enkelt. 

I höst vill jag klä mig så här:
I mysiga kläder. Jag älskar att kunna dra på flera lager, men är också den människan som svettas ihjäl under för varma dagar på hösten. Så typ i klänningar, mysiga tröjor och ja, sköna skor.

Hösten doftar:
Förmurknande löv, våt mossa och skog. Låter kanske sådär superfräscht, men alltså hösten och alla dess dofter!

Det bästa med hösten:
Alla dofter, färger och den där första frosten som gör att det blir sådär krispigt i luften.

Det sämsta med hösten:
Mörkret när det ösregnar och hela världen är helt grå.

Mat som jag förknippar med hösten:
Olika soppor som mamma lagar hemhemma, olika pastarätter och så studentluncher.

En höstkväll spenderas:
Hemma med ett glas vin eller en kopp te. Förhoppningsvis i gott sällskap. 

En sak jag ser framemot i höst:
Allt nytt och spännande som kommer hända och sen alla färger och dofter.

Laura
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, skumppa, vin i gott sällskap, kaffe, hundar &katter, skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, stress, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina