snart snart snart

Imorgon åker vi till Israel. Det ska bli så spännande & roligt. Samtidigt känns hela kroppen tung och huvudet släpar efter. De senaste veckorna har jag liksom känt mig trött och hängig, kanske för att en flunssa härjat runt och tagit en efter en sen walborg, kanske den tagit mig också? Kanske för att min kropp försöker berätta något för mig (hej upfuckad dygnsrytm)?

Medan jag ligger i soffan (ute på terrassen!!!) och halvslumrar så tänker jag bara på hur skönt det ska bli med lite sommar och sol och ingen stress kring studierna. Känna vinden i håret och solen kittla en i ansiktet med sin värme. Burra ner mig i hängmattan och sova bort några timmar av eftermiddagen, eller ligga i svala lakan på morgonen och sen stiga upp när doften av kaffe blir för stark. Kila över till min moster och dricka kaffe och äta örfilar. Eller besöka mormor och äta solvarma jordgubbar direkt ur landet. Ligga ute på terrassen i soffan och lyssna till ett mjutk sommarregn eller en ordentligt regnskur och åskans buller. Mmm.. snart snart snart! Israel, sommar, sol, vänner, skratt och läskande drycker. Ojoj så jag längtar!

14.05.2017 kl. 17:13

Åbo domkyrkas torn

Rubriken säger sig självt. För en dryg vecka sen tassade jag och några andra teologer upp till domkyrkans torn med guidning av en av vaktmästarna.
Tänkte nog jag skulle dö, vilket jag nästan gjorde p.g.a. extremt branta tegelspiraltrappor. Men här sitter jag ännu idag och är riktigt glad och nöjd att jag faktiskt vågade mig upp dit. Jag och Heidi spexade till det och tog selfies precis som vi gjorde när vi var i Gdansk.

Även om det annars skulle ha varit en totalt bortkastad resa (vilket det definitivt inte var) så var vyn så fin & vi hade sån tur med vädret. Superfiilis!

03.05.2017 kl. 11:16

10 saker som jag blir glad av.

För att skapa lite balans i allting så kommer det nu en lista på 10 saker som jag mer än väl förstår mig på eller som jag gläds åt. Har liksom lite extra bra fiilis nu efter påsk. Underbart!

 1. Solen. Hihi, jag blir bara så glad. Det må vara den kallaste påsken på länge men allt solsken gjorde mig jätteglad.
 2. Hundpussar. Även om våra hundar inte har den fräscaste andedräkten så blir en bara så glad av när de möter en med viftande svansar och ger en massor av pussar.
 3. Sovmorgnar. Aaah, vet inte när jag senast inte behövt vakna utan väckarklocka och sen inte ha ett måste att ta mig någonstans.
 4. Memma. Mmmm. Säga vad ni säga vill men memma, mmmm!
 5. Vårskor. Skulle gärna införskaffa ett par till, men redan det att jag kan ta på mig mina fina svarta sticka-i skor gör mig bara oerhört glad.
 6. Studiekompisarna. Dessa fina kamrater som kommer på de mest finurliga inslagen i min vardag.
 7. Att få lön. Har börjat få lön igen så det klirrar fint och gör att jag inte behöver se efter varendaste en liten cent jag använder.
 8. Bullet Journal. Har sedan februari varit en stolt ägare till min fina BuJo. Ett utmärkt sätt att planera livet OCH få utlopp för kreativiteten.
 9. Husmanskost. Mm, lite mera mat på listan bara!
 10. Jag har äntligen ny profilbild. Äntligen!

Lite smått och positivt. Känns nog riktigt bra nu även om stressen gnager på en att göra saker. Men nu kämpar vi vidare med ett leende på läpparna.

18.04.2017 kl. 11:00

senaste listan

Påsken till ära så tänkte jag fylla i denna lilla söta lista som finns på ratata just nu. Hoppas ni alla har en riktigt mysig påsk!

Senaste inkomna sms.
Senast inkomna WhatsApp-meddelande kom från min syster för bara en minut sen.

Hur blir det med kaffet?

Så skrev hon, medan hon sitter nere i sitt rum och jag sitter uppe i vardagsrummet. O ja, vi är en väldigt "teknologisk" familj.

Senaste sms:et var nog typ ett från IKEA om deras förmåner under påsken eller nåt om lakan i varje fall...

Senaste selfien.


Senaste selfien ja. Det var en lördag i mars tror jag. Var på väg på cafémys med några kompisar och det var så vårigt så jag drog på mig mina sneakers för första gången den våren. 

Senaste presenten du fått.
Mamma kom hem från Lovisa med en liten vit låda där det stod smink på. Så jag fick en sminklåda hit hem också! behändigt!

Senaste smeknamnet.
Hey ho? Nää, jag vet inte. Senaste riktiga smeknamnet jag fått är det som också är den här bloggens namn.

Senaste musikupptäckten.
Vet inte om det kan kallas musikupptäckt, men alltså Ed Sheerans nya album. Säger bara wow. Och liksom jag är totalt förälskad i låten "Galway Girl". Det är något med det där irländska draget i låten. <3

Senaste personen du sovit bredvid.
Hmm... tror det var vår hund Frida, men alltså om inte djur räknas så kanske Inski eller Heidi?

Senaste cravingen.
Memma. 

Senaste sporten du utövat.
Gick en långpromenad i förrgår när vädret var som finast.

Senaste klädinköpet.
Supertråkigt, men typ trosor?

Senaste roliga historia.
Vet inte riktigt om det räknas som en rolig historia, men jag tyckte det var roligt i varje fall när jag satt i bussen på väg mot Åbo för en dryg vecka sen och såg en vitsvanshjort. Alldeles intill viltstängselt på motorvägen. Där stod den på kyykkykakka. Fnissade en god stund för mig själv.

Senaste personen du träffade.
Familjen? Nä, jag vet inte. Typ mamma.

15.04.2017 kl. 12:46

10 saker som jag irriterar mig på eller inte riktigt förstår mig på

En dag när jag var väldigt lättirriterad så skrev jag en lista, och här är den nu, måndagen till ära. Ska nog läsas med en liten nypa salt. Var som sagt väldigt lättirriterad den dagen. 

 1. När folk är snuviga och inte kan snyta sig utan sitter och drar in snoret högljutt. Så äckligt och motbjudande och irriterande.
 2. Vuxna människor som inte tar hand om allmänna utrymmen t.ex. vårt kafferum. Det är alltid smutsigt. Likaså den toalett som används av studerande gemensamt. Liksom hallå, lärde dina föräldrar/mommo/annan vuxen dig aldrig vett och etikett?!?!
 3. När folk för små ljud konstant. Liksom smackar och visslar och snörvlar och harklar. Liksom morjens på er också.
 4. Dåliga hörlurar. Jag absolut hatar när jag sitter i ett tyst utrymme (t.ex. ett studieutrymme) och nån liten jävel sitter där med sina skithörlurar och hör på musik på hög volym så man hör vad de lyssnar på. Skärpning!
 5. Människor som alltid ska ställa sig på tvären. Okej, du gillar inte kanelbullar, get over yourself.
 6. När de som diskriminerar gråter över att de upplever diskriminering.
 7. När man kommer över en halvtimme försenad. Alltså jo, jag är inte heller alltid jättepunktlig, men börjar jobbet/annat viktigt en viss tid så börjar det då hur onödigt du än tycker att det är att vara där i förtid.
 8. När folk inte håller för munnen/näsan när de hostar eller nyser. Jag förstår, ibland hinner man inte, men den där skulle du bra ha hunnit tackla!!!
 9. MinPlan. Sämst. Ever.
 10. Folk som klipper/lackar naglarna på en offentlig plats. Speciellt klippandet ger mig huvudbry för nageldelarna bara strittar... gör det snälla hemma på din toalett så inte andra drabbas av huvudbry eller -värk.
10.04.2017 kl. 12:54

söndag igen!

Wow wow, söndag igen! Dagarna rullar förbi lite för snabbt i min smak, men samtidigt betyder det ju att jag snart får lite lov från detta studerande... eller ja, jag borde ju kanske studera också och inte bara sträckkolla teve-serier på netflix.  Hur som haver, så är kommande vecka fullspäckad med program, bl.a. födelsedag och jobb samt en gtj-övning. HJÄLP! Jag vet att jag inte borde vara nervös inför en övning, men ändå så äter nervositeten upp mig från insidan. Morr.

Fick åtminstone fira födelsedag lite på förhand med fina vänner i form av brunch. Nu har jag ett presentkort till Marimekko och vad jag ska konsumera! Haha, hjälp mig!
Ett tillbaka-kast till sommaren. Kan det bara snälla bli grönt nu? 

 

26.03.2017 kl. 15:35

du sköna söndag

Från gnäll till lovprisning. Veckan som gått har innehållit båda slagen, men en skön helg är nog allt som behövs för att plåstra om såren som uppstått under veckan. Så skönt att vara i Åbo en helg och hinna med så mycket roligt, som t.ex. brunch/kaffestund, högmässa och sen soligt väder och enorm vårfiilis! Jess! Win-Win!
Ville bara komma och visa mina fina våriga tulpaner egentligen, så varsågoda. Här är de nu:

19.03.2017 kl. 17:51

det här med väder (och skoltrötthet)

OBS! Varnar för ett negativt inlägg. Mycket klagomål på hjärtat nu, men kanske finns det någon som känner lika?

Jag börjar vara rejält trött på vädrets humörsvängningar. Liksom, kan det vara snö och -10 grader eller så ingen snö men torrt. Detta med växling hela tiden skapar bara halka och slask och det kan jag bara bli  irriterad på. Usch.

I övrigt så har veckan rullat på bra, men känner att nu börjar skoltröttheten komma. Jag vill inte studera mera, utan kan vi bara snabbspola fram till maj när jag får åka iväg på exkursion till Israel? Känns liksom meningslöst att läsa hebreiska just nu samtidigt som jag bara vill ha undan kursen i gudstjänstövningar samt själavårdsövningar.
Om det är något jag inte kan klaga på så det är att jag inte skulle ha klara planer. Det jag däremot igen kan klaga på är att det blir en så djävla massa pendlande mellan Åbo-Borgå och också lite Esbo. Jobb är kul. Studierna är väl också kul egentligen. Men att dessa befinner sig på totalt olika orter känns bara onödigt. Speciellt när ingetdera går att sköta på distans. Liksom, asjobbiga obligatoriska kurser med obligatorisk närvaro. Morr.

Egentligen så handlar all denna klagan om min brist på tålamod. Skulle jag ha ens en gnutta mer så skulle jag inte sitta och räkna timmar tills hebreiskan är slut. Jag skulle inte klaga på att det hela tiden är baby-steg man tar och att det känns som om vi aldrig kommer fram.
Jag skulle inte klaga på att det är tre veckor tills jag ska ha min andra övningsgudstjänst och sen åka iväg till Borgå för att jobba. Jag skulle istället leva i nuet och göra undan en hel massa uppgifter som bara står och dammar igen för att min frustration och brist på tålamod leder till en slags lock-down. Fortsatt morr.

Okej, får ta och avsluta på en lite positivare not. Idag så får jag ta och äta ute med finaste Ina. Oj tack gode Gud för såna här vänner. Sen ska jag och Heidi donera blod idag också om vi får, så liksom helt från reven e de int, som det så fint heter. Bra att det finns vänner och kaffepauser med gott kaffe.

08.03.2017 kl. 12:48

Efter en hektisk vecka

Hej på er alla!

Sitter som bäst och "studerar", har en lite lugnare vecka sådär studiemässigt men socialt sett är jag mer än busy busy. Riktigt skönt att det för en gångs skull är den här vägen och inte tvärtom.

Hade min första övningsgudstjänst förra veckan och det gick riktigt bra även om det fanns saker som jag missade. Men alla var nöjda och tydligen har jag en sångröst... Blev nog verkligen överraskad. Haha.
Men allting gott nu, hoppas få lite gradu-grejer fixade samt en hel del läskurser och Israel-kursen. Men tänker inte ta någon stress nu, var så uppe i varv hela förra veckan så behöver lugna ner mig nu.

Kort livsuppdatering bara, ska återkomma med något roligare så småningom.

06.02.2017 kl. 16:09

Snöklädda granar och solsken

Januari rullar på och för tillfället känns livet riktigt bra! Även om det fortfarande inte går att använda kommunalt vatten utan minst 5 min kokande så känns det bra.
Det blir bara kallare och kallare, men kanske är det att solen tittade fram, eller så kanske det är den vita snön på marken, men det känns lättare varje dag. Kanske är det för att det är vår och jag inte är så insnöad (haha) på att det bara blir mörkare hela tiden och att det vänt mot vår. Ser till och med fram emot att börja studera igen så det är något det!

Annars så ville jag främst bara komma och dela med mig av denna bild, för just nu så beskriver den mina känslor för detta väder rätt så bra. Tjoo för fint väder!

 

04.01.2017 kl. 15:41

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, vin i gott sällskap, kaffe, hundar (&andra djur), skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina