om året som gått

Den traditionella årslistan som jag fyllt i under flera år på flera olika bloggar. Dock råkar det sig nu att dessa listor från tidigare år blivit raderade eller helt enkelt försvunnit. Men hittade min traditionella lista ändå och fyllde än en gång i den. Får försöka påminna mig själv om att inte byta blogg hela tiden och backa upp inläggen någon annanstans än bara på bloggen.

Men, nog svamlat nu, årets lista (om än något försenad), varsågoda!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Jag åkte iväg på tyst retreat, d.v.s. retreat där det inte talas alls. Typ. Fast C och jag låg i kökssoffan i logementet och mös och småviskade. Det var just innan föreningens jubileumsfest och vi var kanske aningen malplacerade på denna retreat även om det var skönt att lägga ifrån sig telefonen och bara vara tyst i ca 30h.

Annars blev det praktik i församling och så en resa till Israel. Resan var nog bland det bästa under året och tänker definitivt ta mig dit igen någon gång.

Genomdrev du någon stor förändring?

Hmm… ja, jag nämnde ju i något inlägg för inte så länge sedan att jag ska flytta till Åland för att jobba i en församling där. Även om jobbet tar vid först nästa vecka så var det ju under december som förändringen genomdrevs. Andra förändringar som kunde anses stora, jaa… jag kom igång med Bullet Journal-grejen jag också. Har länge irriterat mig på läsårskalenderar eftersom de aldrig riktigt är sådana som jag vill att de ska vara. Så då testade jag på BuJo och ja, det är en perfekt kombination av kalender, to do-lista och framtidsplanering samt ett utmärkt sätt att få utlopp för kreativiteten.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Inga nära vänner, men visst har det funnits en hel del gravida människor i min omgivning och sen en massa söta små knyt.

Vilket datum från 2017 kommer du alltid att minnas?

29.4 – Teologiska Studentföreningens (TSF) jubileumsårsfest. Satt med i kommittén och alltså tusan så skönt det var när festen äntligen var där. Vi hade jobbat i ett år och nu fick vi se resultatet av vårt jobb.

15 - 25.5 – Resan till Israel. Det var så fullpackat med program och intensivt men ack så roligt och lärorikt. Som sagt, bäst på hela året typ.

17.8 – Anlagsprövning. Kanske en av de mer spännande dagarna på året eftersom jag under denna dag gjorde en massa tester och blev intervjuad av en psykolog för att se hur min prästlämplighet är. Huhuhu.

10.11 – En av våra lärare vid teologin blev installerad som professor och tillsammans med K, I och A fixade vi festen efteråt. En riktigt trevlig kväll i gott sällskap.

Dog någon som stod dig nära?

Inga släktingar eller nära vänner, tack och lov. Men en vän till mig dog ändå i år, minns ännu chocken när jag fick höra om dödsfallet.

Vilka länder besökte du?

Israel Palestina. Inte många resor utomlands i år, men lite inhemsk resande gjorde jag, bl.a. till Åland nu i december och i juni till Valamo kloster.

Bästa köpet?

Alla nya skor som fått flytta in hos mig. Definitivt alla dessa finheter.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Många saker gjorde mig riktigt glad under året, bl.a. min praktik i september. Mina fina kompisar som på så fina sätt ställde upp för mig också då när jag inte visste att jag behövde dem att ställa upp för mig. Dessutom blev jag också jätteglad över många småsaker som småtöntiga kostymer, pappas julklapp från min syster och mig samt så årets gulisar.

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Alltså jag vill ju börja skriva gradu, så kanske mer sådant?

Vad önskar du att du gjort mer?

Skrivit mer gradu och varit bättre på att se människor i olika sociala sammanhang.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jämfört mig själv med andra och pratat mindre. Att jämföra mina studier och min studieframgång med andras är kanske… nej det är definitivt det dummaste jag gjort i år. Sen att jag skulle ha hållit käft mer och bara lyssnat mer ibland skulle också ha varit bra.

Favoritprogram på TV?

Hmm… Love it or List it – Vancouver, Masterchef Australia och olika slags bröllopsprogram.

Bästa boken du läste i år?

Läste alldeles för få böcker i år, tror inte jag avverkat ett enda skönlitterärt verk. Men ja… läste nog otroligt intressanta och lärorika böcker i samband med kursen för Israel-resan.

Största musikaliska upptäckten?

Alltså Vain Elämää. Speciellt i år när Toni Wirtanen var med, och Juha Tapio. Sanni var ju också bra. Så ja, finska coverlåtar.

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Jag sommarjobbade ju även i år på konfirmationsläger så den största framgången var nog när den präst jag jobbade med (har jobbat med honom tidigare också) berömde mig och berättade hur mycket jag hade utvecklats. Kändes liksom jättebra att få höra det av honom eftersom jag vet hur duktig han själv är på att undervisa och allt det där.

Sen var det ju en liten bonus att under min arbetslivspraktik i september så fick jag en jättebra feedback.

Största framgången på det privata planet?

Att jag kommit över min problematik med att vara ensam. Under hösten drabbades jag av någon form av sällskapssjuka och kunde och ville inte vara ensam. Men nu känns det redan mycket bättre och jag trivs med mig själv igen.

Största misstaget?

Att jag inte lyssnat så väl som jag kanske borde. Känns dumt att människor ska behöva påpeka det för ja, jag är intresserad så ja, jag borde lyssna men gör jag det? Nej. Får ta och öva mig under kommande år helt enkelt. Inga liksom megastora missar men pinsamt och jobbigt ändå.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare skulle jag våga påstå.

Vad spenderade du mest pengar på?

Skor. Kläder. Hyra. Mat.

Något du önskade dig och fick?

Jobbet på Åland och underbart mys med mina fina tjejkompisar!

Något du önskade dig och inte fick?

Ett annat jobb, sinnesro under hösten att fixa studier etc. i egen takt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jobbade som valförrättare för kommunalvalet eller vad det nu var. Haha, bra att jag minns vad jag gjorde åtminstone.

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?

Hmm… Att jag skulle ha tagit mig själv i kragen under hösten och faktiskt börjat skriva på min gradu, men gjort är gjort. Dessutom tycker jag att året har varit riktigt bra.

Vad fick dig att må bra?

Kompisar, familj och alla härliga skratt tillsammans med folk.

Vem saknade du?

Hanna. Typiskt att vi sett varandra väldigt lite i år, men kanske vi fixar det i år istället? Sen många fina människor som jag fick jobba med under sommaren, kompisar som jag ibland inte såg på väldigt länge och ja, våra hundar här hemhemma.

De bästa nya människorna du träffade?

Våra gulisar och flera av de utisar jag träffade nu under hösten. Sen alla fina människor jag fick jobba med under sommaren och under min praktik. Sen lärde jag också känna en hel drös människor bättra så det finns liksom flera bästa människor för i år.

Mest stolt över?

Att jag vågade praktisera i en församling som var okänd för mig från första början, att jag vågade ta mer ansvar under skriftskolorna jag jobbade på och att jag nu ska bege mig till Åland.

Högsta önskan just nu?

Snö. Kan jag snälla få lite snö?

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jag tänker fokusera mer på studierna och att börja rikta in mig på det jag vill jobba med i framtiden. Sen vill jag också försöka njuta så mycket som möjligt av mitt jobb på Åland medan jag är där, för det är ju en fin chans jag får nu och vill få ut det mesta.

04.01.2018 kl. 11:01

#bestnine2017

De nio mest gillade bilderna från Instagram under 2017. Åbo och en hel drös selfies, haha. Medan ni beundrar kollaget så fortsätter jag försöka skriva ihop en årssammanfattning.

02.01.2018 kl. 20:13

mycket på gång

Radiotystnaden tog över och hela bloggen blev lagd liksom på is. December har varit en hektisk månad, det har varit stress med att fixa klart så mycket i studieväg som möjligt innan jullov samtidigt som det plötsligt från något vänster dök upp ett arbetserbjudande. I skrivande stund sitter jag och försöker få rätsida på mitt liv. Det är en hel del saker som jag måste ta itu med nämligen. Skattekortsförändringar, bostäder och hyreskontrakt, bil och packningslistor... ja, allt sådant där som behöver fixas när en lite halvplötsligt ska flytta och jobba i ett halvår.

Även om alla dessa "vuxensaker" som jag så fint kallar dem tar mycket tid och jag har lust att bita bort naglarna på grund av stress och orosmoment så är jag ändå peppad och glad. Det känns liksom så bra att få lufta hjärnan med lite annat än studier och Åbo. Ta det inte fel, jag älskar Åbo och det gör ont i hjärtat att lämna staden bakom mig för ett halvår eller mer. Men samtidigt tror jag att det är just vad jag behöver. Känner mig så inrutad i gamla mönster och rutiner så jag mest går och stressar över att jag stampar på stället. Ibland så får man just det vad man beställer, nämligen förändring.

Så detta är orsaken till att bloggen ekat av tystnaden som uppstått. Men ingen panik, ska försöka ta tag i bloggandet igen så småningom bara det värsta flyttkaoset och sånt ligger bakom mig.

Ps. God jul på er förresten, och varför inte redan nu - Gott nytt år!

27.12.2017 kl. 15:04

5e december

Det märks att det börjar dra sig mot jul och att det så småningom början infinna sig julfiilis i en. I söndags inleddes adventstiden med pompa och ståt i Åbo Domkyrka. Har nog aldrig haft ett så stort leende på läpparna under en mässa. Barnkören i ÅSF var fantastisk. Allt var bara kalaskul och värdigt och fint. En superduper inledning på julväntandet.

Förra veckan var en bra vecka och den här veckan känns också riktigt skön i och med självständighetsdagen. Det ska firas i goda vänners lag med bubbel, bal och snacks. Annars så får jag än en gång ta mig själv i nacken och se till att studera som värsta flitiga myran för att få en kurs klar innan jag tar jullov. Bara den är fixad har jag skrapat ihop 21sp i höst, så det känns bra. 

05.12.2017 kl. 13:17

ett snabbt tips och en random text

Regnet smattrar mot den redan blöta asfalten. Vattnet bildar små porlande bäckar som rinner ner längs med gatorna och ner i kloakerna. I vattnet speglas gatulampornas sken och himlens mörkgråa, dunkla färg. Trädens grenar är kala nu, de brinnande höstlöven har för länge sedan fallit till marken och blivit till en oigenkännbar, mörkbrun sörja på marken. De svarta grenarna sträcker sig som svartbrända klor upp mot himlen för att desperat försöka komma åt molnen som skyler det lilla dagsljus som finns kvar i november. Regnet fortsätter falla och luften är både kylig och blöt. En sådan kyla som sätter sig djupt inne i en för varje andetag man tar...

Ett kort litet utdrag ur någon liten text jag försökt producera de senaste dagarna, eller veckorna. Jag inspirerades av sidan rainymood.com där en helt gratis kan lyssna på en inspelning av ett åskväder. Det finns få saker som hjälper mig att slappna av på samma sätt som soundet av regn mot marken. Det är nog det jag saknar mest nu när jag bor i höghus, jag hör inget regn mot marken. Inte heller mot ett plåttak.
Så ifall det känns som om du också saknar detta, eller kanske prövat all Spotifys koncentrationslistor men har tröttnat eller konstaterat att de inte hjälper, så kolla in den här sidan. Den ger mig arbetsro, både för studier och för att försöka producera text till något som nog aldrig någonsin blir skrivet. Till nästa ska jag testa på att somna till ljudet, för att somna till ljudet av regn vet ni, det om något är himmelskt.

28.11.2017 kl. 14:16

en vinterlista

Fyllde ju i en blogglista förra veckan, och blev nog lite inspirerad av det här med listor igen. De är utmärkta att fylla bloggen med medan annat möjligt bloggmaterial får ligga och tänkas igenom. Känner att jag har det tio gånger enklare om jag börjar fundera i god tid på vad jag ska skriva. Så, därför en lista, denna gång vinterlistan. Än en gång hämtad från sevendays.Man vet att det är vinter när: Då luften blir kyligare och inte längre är sådär fräsch som under de första svalare höstmorgnarna, den är bara kall. Då den första snön faller. Då mörkret kommer allt tidigare. Då affärer och folk börjar ställa fram julprydnader.

Här hittar ni mig i vinter: Utöver att jag troligtvis kommer sitta och studera lite på olika håll så hemma i sängen/soffan under en rejäl hög med täcken och filtar. Det känns som den blöta kylan som nu ligger i luften på något sätt ”fastnat”, som damm som sätter sig där det kommer åt.

Tre saker jag vill göra under vintern: Hmm…

  1. Dricka glögg/varm choklad utomhus och njuta av snön.
  2. Baka pepparkakor & andra juliga bakverk.
  3. Stå ute i snöfall och njuta (kanske fota).

Det bästa med vintern: Alla mysiga kläder, t.ex. yllesockor. Pudersnö och rosiga kinder. Varma drycker. Snöbollskrig. Alla ljus, både levande och julljus.

Det sämsta med vintern: Mörkret. Snöslasket. Kylan. Hålen på yllesockorna.

Den perfekta maten under vintersäsongen är: Någon mustig gryta. Pepparkakor och julstjärnor till efterrätt.

Så här vill jag klä mig i vinter: Varma strumpbyxor och yllesockor. Klänningar, kjol och mysiga tröjor. Mössa, stora halsdukar. Rediga kängor.

En vinteraktivitet alla borde pröva på: En av de svårare frågorna, men jag tycker att det är sjukt svårt att fota i snö, speciellt om jag vill ha en närbild på en snöflinga. Extra utmaning får man om detta fotograferande görs i brådska och med mobiltelefon.

En ultimat vinterdag: Sovmorgon och att få kliva upp från sängen utan att behöva frysa. En rykande het kopp med kardemumma-kaffe och kanske en bit choklad samt smarrig frukost. Mys i soffan med hundarna och sedan varma kläder på och ut och gå i ett vackert snötäckt landskap. Efter detta kommer man in och förbereder den där mustiga grytan, kokar eftermiddagskaffe och bara njuter. På kvällen sitter man iklädd pyjamas och varma sockor efter att man badat bastu.

Känner att jag saknar en ordentlig vinter med mycket snö och lite slask. Har saknat den där magin med vintern då det finns mycket snö. Allting känns mycket lättare och tio gånger mer angenämt. Men ja, en liten vinterlista för er given. Fyll gärna i själv!

27.11.2017 kl. 14:18

Min dröm

Det sägs att om något känns segt så ska man bara göra något så kommer flodportarna snart att öppnas och vattnet välla ut. Skriv något valfritt i ca 10 minuter för att sedan när du fått bort ”writer’s block” kan övergå till att skriva t.ex. gradu. Nå, vad vill jag få sagt med det här? Det är kanske en lite väl lång introduktion till det jag försöker säga: Titta! Jag bloggar igen!

Brukar nu som då titta in på sevendays.fi för att se på blogglistorna där. Ofta är listorna intressanta men jag har bara inte orkat eller idats fylla i dem. Så, det har väl funnits en viss lättja i detta bloggande och listifyllande. Aningen konstigt eftersom jag ju älskar att fylla i och blogga i listor. Så jag tänkte ta mig i kragen och fylla i den nyaste listan – min dröm – för den verkar riktigt rolig och semilätt att fylla i. Så, den ska nog gå att fixa.

Om jag fick drömma fritt:

Bo här: Jaa… Har alltid drömt om två eller tre ställen. Den första är ett egnahems hus, trähus i rött med vita knutar ute på landet och en fin trädgård gärna med tillhörande veranda och eget potatisland. Kanske skild bastubyggnad? Det andra är en herrgård med tillhörande stall och stora ägor där en skog ingår. Det tredje är en stor och sjukt flott loft-lägenhet i New York eller någon annan storstad med stora glasfönster.

Resa hit: Världen runt. Skulle så gärna besöka bl.a. Australien och stanna där en längre tid, sen Sydamerika och Nordamerika. Mysigt värre. Efter det skulle jag gärna åka till Island och Afrika för att sedan komma till Europa och tågluffa runt. I mina drömmar tar resan flera år och jag skulle få göra den ensam men träffa härliga människor under resan.

Se den här artisten: Eminem. Eller Apulanta. Ska jag välja en artist/band som gått bort så är det nog Linkin Park med Chester Bennington.

Jobba med det här: Jag har på sistone drömt om att få ha det där röda trähuset med vita knutar ute på landet. Till huset skulle dock tillhöra lite mer, d.v.s. en tilläggsbyggnad där det kunde bo folk året runt. Någonting i stil med en typ retreatgård där det också finns möjlighet att ha djur (hästar och hundar) och att det skulle vara självgående. Tanken skulle vara att folk kunde boka in en vistelse på gården och få komma dit och varva ner. Samtidigt skulle jag gärna se att det skulle finnas gäster som bor kvar året runt och få pyssla med djuren och sådant där. Jaa... det är komplicerade tankar och svårt att sätta ord på. Men det skulle i drömmen fortfarande handla om att jobba i kyrkan.

Klä mig så här: Stilrena kläder, gärna i svart, grått, vitt och typ senapsgult och skogsgrönt. Väldigt jordnära, bekvämt och mysigt. Ändå stiligt och så. Har en rätt så tydlig stil i min pinterest-mapp, men den är kanske inte jätte jordnära i alla fall, haha. Dessutom skulle jag ju shoppa hållbart och kvalitet.

Träffa den här personen: Just nu, morfar. Känner att jag borde få en ordentlig bamsekram, bli omhalsad och känna skäggstubben mot kinden. Fast ja, han är ju död så om det måste vara en levande person så skulle jag jättegärna åka och träffa dem som jobbade på min praktikplats i Helsingfors.

Vakna upp så här varje morgon: I lugn och ro, gärna med massa mys med någon skön person. Sen skulle jag dricka kaffe och äta en god frukost och ja, ha det gott. Typ läsa tidningen, rasta hunden och sånt där trevligt som skulle vara dröömin.

Tjäna det här: Så att jag klarar mig och gärna så att jag kunde dela med mig av det jag får, typ välgörenhet och sådant. (Jag tror jag har en "yrkesskada" när mitt första svar egentligen skulle vara Gud, haha.)

Ge bort det här: Alla onödiga saker jag har hemma, kläder och dylikt. För jag vet ju att det finns människor som kan ha behov av det jag bara har hemma och samlar damm.

Må så här: Jag vill må bra, men det tror jag de flesta vill göra.

Klara den här utmaningen: Hmm… svår fråga. För tillfället så är det kanske just magisters-pappren jag mer än gärna vill ha. Så kanske att jag skulle få mer tålamod, självdisciplin och flit för att klara av det här.

24.11.2017 kl. 11:03

sent i november...

Jag vet inte hur många gånger jag öppnat ett blankt skrivfält och försökt skriva ner mina tankar, försökt blogga men inte fått en enda tanke nedskriven. Det förblir ett tomt skrivfält. Folk frågar efter inlägg, men vad skulle jag skriva om? Att gradun inte framskrider? Att jag nog aldrig haft en så oproduktiv (ööh, 11sp, det kanske är din prestationsprinsessa som gnäller? Eller?) studiehöst som just denna? Att jag inte vill vara ensam, men ändå irriterar mig på de flesta i min närhet? Att mina tankar går i tusen olika spår och att jag inte vet hur jag ska vrida på allt för att igen tänka klart? Eller kanske att framtiden känns så oklar och att det gör mig galen?

Nu kanske det låter som jag sakta men säkert håller på att slukas av något slags mörker. Men det är inte så det känns, jag andas lika lätt som förr och har ingen kall klump i magen. Jag skrattar fortfarande och jag tycker fortfarande (enormt mycket) om det jag gör. Fast framtiden känns oklar och jag blir galen så vet jag att det löser sig, kanske inte så som jag först tänkt mig, men det kommer att lösa sig. Jag känner mig varken hopplös, nervös eller ledsen. Det känns inte som om jag gör något fel. Det som gör mig galen är kanske det att jag stampar på stället. Jag vill inte stampa på stället, jag vill röra mig framåt, helst med dunderfart.

Sen är det där med det sociala umgänget. Jag vet inte riktigt hur jag igen är inne i en fas där jag konstant vill umgås med människor, men ändå irriterar mig på majoriteten av dem. De få som jag inte irriterar mig på skulle gärna få vara runt mig konstant. Det brukar skifta, det vet jag, det är lite ambivalent. Ibland så har jag perioder då jag behöver väldigt mycket eget space och bara få vara för mig själv. Och ibland är det som nu. Minus irritationen då. Ibland vill jag bara inte gå hem. Vill inte vara ensam. Jag fröjdas och mår bra bland människor.  Tycker det är snäppet jobbigt att det skiftat till det här nu, speciellt när jag borde sätta mig ner och ta tag i gradun, och speciellt när det ibland känns som om jag inte har kvar den där självständigheten som jag alltid varit så mån om.

Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa. Puutteita koodissa, korvaan tyytymättömyydellä. Tuntuu että tekijä unohti otsaan kirjoittaa: ravistettava ennen käyttöä.

En av många bra Apulanta-låtar, den som gått på repeat så gott som hela hösten. Den säger säkert mer om mig än vad jag ens vågar erkänna eller kan säga. Det känns som jag fallit utanför min kontext på något sätt och tappat fokus. Det leder till att jag stampar på stället, vilket i sin tur leder till att jag blir irriterad på folk och på mig själv. Det gör mig frustrerad, vilket i sin tur leder till att jag knappast får något gjort alls och är missnöjd. Eller ja, något gjort i studieväg. 

Frustrationen över att stampa på stället handlar mest om att jag känner att jag borde bli färdig, gärna snabbt som f*n. Men jo, nu vet ni varför bloggen ekat tomt och varför jag knappt har något att skriva om.

22.11.2017 kl. 11:41

om vecka 41

gammal och välanvänd bild, men SE NU HUR GRÖNT DET ÄR!!! 

En aningen försenad veckolista, men en veckolista ändå! Den här veckan är nog så studiebetonad men samtidigt har jag ingen aning om vad jag egentligen ska göra, så det går som det går...

måndag - igår så mejlade jag runt och lånade ut böcker för att försöka komma igång

tisdag - idag har jag faktiskt inte åstadkommit något alls... suttit och druckit kaffe och käkat lunch typ... så bra jobbat där Laura.

onsdag - imorgon ska jag ja... hjälpa till att koka kaffe vid en disputation och försöka börja läsa de där böckerna jag lånade på måndagen

torsdag - ska hundvakta gudsonen <3 och sen så blir det möte med min handledare om mina studier så jag äntligen kanske har någon aning om vad jag ska göra.

fredag - ska åka hemhem och mysa lite innan jag sticker iväg på barnläger.

lördag & söndag - blir nog chill men också frissabesök och ögonbrynsfixning samt en ledarsamling. Jee! Äntligen får jag håret fixat.

Ja, det var denna vecka. Annars blir det väl lite filmmys, kompishäng och så lite Galna Dagar. Bara jag nu får någon riktning i mina studier så ska det här bli riktigt bra.

10.10.2017 kl. 13:32

den kommande veckan

Tjolahej tjolahoppsan på er alla! Tänkte komma med en liten veckolista till er. Det här är ju något som jag sysslat med tidigare och som flera bloggare sysslar med. Nämligen att skriva veckolista om vad som komma skall.
Nåja, kanske jag sagt samma sak tillräckligt många gånger på olika sätt nu, men vi kör!

måndag - idag har jag inte gjort så mycket annat än packat, för idag är min sista dag hemhemma innan jag åker till Åbo.

tisdag - åker iväg till Åbo och så kanske jag ska söka mig till mysis eller så för att umgås med fina människor! Så ska jag handla förstås, måste köpa lite blommor hem nu!

onsdag - tänkte nog studera denna dag, kanske ta en promenad om jag är rastlös men sen ska jag mysa med mina fina fröknar på kvällen. Jess! Så jag har längtat efter detta!

torsdag - ska fortsätta studera, senast nu ska min praktikrapport för församlingspraktiken vara klar! kanske jag rent av tar itu med den andra rapporten jag ska skriva. Sen får jag nog mejla min professor och be om lite läskurser!

fredag - åker iväg till Karis för praktikseminarium och är där resten av dagen

lördag - praktikseminarium och sen hemåt till Åbo igen. Jeee! Sen ska jag träffa fina Ina och mysa med henne tror jag!

söndag - tänkte gå i högmässan i Åbo (som jag längtat!), kanske högmässolunch och sen lite chill och något annat kul som jag kommer på.

02.10.2017 kl. 19:53

Laura || 25 || Åland || Teologi

En blogg om vardagsliv blandat med resor och allt det där som sätter lite extra smak på livet. En plats där jag kan lufta tankarna och samtidigt själen, för det gör en människa gott.

Studerar teologi, men jobbar för tillfället i en församling på Åland. Så dörren från studielivet till arbetslivet står på glänt och jag med en fot i vardera liv. På fritiden försöker jag ägna mig åt roliga saker och livsnjuteri. Som någon lade det så vacker, så är även jag, nybliven livsnjutare.

kiva: hösten, vin i gott sällskap, kaffe, hundar (&andra djur), skratta tills jag knappt kan andas, långsamma morgnar

mindre kiva: framtidsångest, att vara sen, snöslask, korvsoppa, oärliga och egoistiska människor, ondska

Lite länkkärlek:

Hanna

Amanda

Karin

Pastorn och havet

Sabina